Mide Kanserine Çilek Kalkanı

yorumsuz
39 okunma
Mide Kanserine Çilek Kalkanı

Tedavisi oldukça zor mide ülserinin kansere çevirme tehlikesi olduğunu açıklayan yetkililer, ‘Çilek mevsimi yaklaşıyor. Mide kanserinden korunmak amaçlı bol miktarda çilek yiyin. Kiraz ve yeşil çay da tüketin’ diyor.

Yanma ve ağrıyla beraber izliyen ülser, çoğunlukla öğün aralarında kendini gösteriyor. Ülserin kesinlikle tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen uzman kişiler, aksi takdirde kansere çevirme riskinin yer aldığını altını çiziyor. “Ülser, gece hastayı uykudan uyandırabilir ( fazladan duedenal ülserde). Yemek yemekle ve antiasit olarak bilinen mide asidini dengeleyen çiğneme tableti ve pastillerle birkaç dk ile birkaç saat aralarında ağrı hafifler” diyen uzman kişiler, mutlak suretle mide ülserinin takip edilmesi gerektiğini bildiriyor. Mide kanserinden korunmada çileğin etkili olduğunu ifade eden uzman kişiler dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralıyor:

HANGİ GIDALAR YENMELİ?
– Mide ülseri tedavi edilmezse kansere çevrilebilir. Bu sebeple mide ülserlerinin kesinlikle temkinli takip edilmesi gerekir.
– C vitamini yönünden zengin yiyecekler; yeşil sebzeler, turunçgiller, kuşburnu, domates, çilek, maydanoz, karalahana, yeşil sivribiber, şalgam, asma yaprağı ve karnabahar mide kanserine karşın korumaktadır.
– Elma, armut, muz, incir, barbunya, badem, yer fıstığı, ceviz, kestane, kırmızı ve yeşil mercimek, kepek ekmeği, tam mısır unu benzeri lifli besinler tüketmeye itina gösterin.
– Gün içerisinde 2 bardak yeşil çay için.
– Sağlıklı mide amaçlı tütsülenmiş yiyeceklerden ve turşulardan uzak durun.
– Çilekte, kirazda ve yeşil çayda yer alan bioflavonoidlerden catechinler, mide ve bağırsak kanserlerine karşın savunma sağlar.
– Sarımsak, lahana, tahıllar, Brüksel lahanası ve brokolide yer alan fenolik asitler kanserojen maddelerin tesirini azaltır ve korumaktadır.
– Salam, sucuk ve bir takım pastırmalara da mesafeli yaklaşmak gerekmektedir. Beklemiş veya iyi saklanamamış hazır gıdalardan uzak durulmalıdır.

ACIYA DİKKAT!
Kırmızı acı biberin pek çok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Şayet kişinin midesinde ya da oniki parmak bağırsağında bir ülser yoksa acılı gıdalar yarar sağlıyor. Acı biber kanserden koruyor. Bu yüzdendir ki acı biberin fazla tüketildiği Güneydoğu Anadolu’da çok fazla kanser olayı görülmemektedir. Mide kanseri vakalarına Karadeniz Bölgesi’nde daha sık rastlanıyor ki, bunun da nedeni burada fazladan çok acı tüketilmemesidir.

ÜLSER BULANTI YAPAR
Bahar aylarında mide ülseri ağrılarının sıklığının arttığını söyleyen proflar, bu dönem ağrıyla beraber başka şikayetlerin de görüldüğünü ifade etti. Proflar, ağrı ve yanmanın yanında bulantı ve istifra (kusma), kilo kaybı, şişkinlik ve geğirme benzeri rahatsızlıkların da sorun yarattığına dikkat çekiyor.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.