Gırtlak Kanserine Ne iyi Gelir

yorumsuz
10 okunma

Gırtlağın herhangi bir bölgesinde iltihaplı hücrelerin birikmesiyle oluşan gırtlak kanseri, beslenmeden konuşmaya, yutkunmadan nefes almaya kadar birçok önemli fonksiyonun gerektiği gibi yerine getirilmesini engellemektedir. Gırtlak kanserine yakalanan kişi, tıbbi tedaviye ek olarak evde de bazı noktalara dikkat etmelidir. Gırtlak, yemek yeme ve konuşma gibi temel yaşam fonksiyonlarının  yerine getirildiği organ olmasından dolayı, tedavi aşamasında tüketilen yiyecekler, tedavinin seyrini etkilemektedir. Asit oranı yüksek hazır gıdaların veya gazlı içeceklerin tüketilmesi, gırtlaktaki yaralanmayı arttırarak iyileşme sürecini geciktirir. Bu dönemlerde, daha çok su başta olmak üzere, asitsiz sıvılar tüketilmelidir.

      Gırtlak kanserine iyi gelen besinler

  Ada çayı: Gırtlak kanserine iyi geldiği herkes tarafından bilinen şifalı bir bitkidir. Genelde gargara şeklinde kullanılır.

     Bal: Bal, şifasıyla çok yönlü kullanıma uygundur. Direk yenilebilir. Limon ve zencefil gibi diğer faydalı besinlerle karıştırılıp macun hazırlanır ve düzenli olarak tüketilebilir. Ağrılı bölgelere krem gibi sürülerek de kullanılabilir.

     Karanfil: Ağızda çiğnendiğinde, kanserin sebep olduğu ağrıyı azaltır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

   Anason: Çayı yapılarak içilen anason macun kıvamına getirilerek tüketilebilir veya doğal bir merhem olarak kullanılabilir.

     Limon: Çayı içilebilir. Suyla karşıtırılarak içilebilir. Zencefil ile karıştırılarak yenilebilir.

     Nane: Farklı şekillerde tüketime uygun faydalı bir bitkidir. Çayı içilebilir, yağı ve macunu sürülebilir. Ferahlatıcı etkisiyle, kanser tedavisi gören kişinin çabuk toparlanmasını olumlu yönde etkilemektedir.

     Rezene: Macunu, içeceği ve yağı kullanılabilen  rezene, gırtlak kanseri olan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği, kanserin tedavi aşamasına iyi gelen bir bitkidir.

      Zencefil: Bal ile karıştırılabilir, suyu içilebilir. Mideyi rahatlatma özelliğiyle bilinen zencefil, gırtlağı da rahatlatır.

   Zeytinyağı: İnsan yaşamı için mucizevi faydalarıyla bilinen zeytinyağı, gırtlak kanserinin tedavisinde de kullanılmaktadır. Zeytinyağı, gırtlak kanserine ne iyi gelir? diyenlere rahatlıkla önerilebilecek derecede sağlıklı bir üründür. Her gün bir kaşık direk olarak içilebilir. Suyla karışıtırılarak yutulması kolaylaştırılabilir.

     Kuşburnu: Çay olarak veya macun olarak tüketilebilir. Gırtlağı rahatlatıcı etkiye sahip olduğu gibi, kansızlığa da iyi gelmektedir.

      İncir: Kaynatılarak suyu içildiği takdirde, gırtlak kanserine iyi geldiği bilinmektedir.

Gırtlak kanserinin, kişinin yaşamını fazla olumsuz etkilemeden tedavi edilebilmesi için, tıbbi tedavinin yanında ev tedavileri de önem taşımaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: ,
Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın