Bağırsak İltihabı Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu

yorumsuz
508 okunma
Bağırsak İltihabı Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu

Bağırsak İltihabı Tedavisinde İbrahim Saraçoğlu’ndan Bitkisel Tedavi Önerileri

Bağırsak iltihabı oluşumunun günümüzde çok daha fazla bir şekilde görülmesinin en büyük nedenlerinden birisi de kirli suların kullanmakta olduğumuz içme sularına ya da besinlere bulaşması durumunda bireylerin bu su ve besinlerle temasıdır.

Az gelişmiş ülkelerde sıklıkla görülen bağırsak iltihaplanmalarına karşı devletin de önlem alması ve temizlik ile hijyen kurallarına daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir.

İbrahim Saraçoğlu’nun birçok yayınında, eserlerinde ve konuşmalarında önerdiği bitkisel tedaviler ile kısa sürede ve kalıcı bir şekilde bağırsak iltihabından kurtulmak mümkündür.

İşte Saraçoğlu’nun önerdiği doğal besinler ile bağırsak iltihaplarından korunmanın ve kurtulmanın çeşitli yolları;

–  Çay kaşığı miktarı kadar kına ile bir yemek kaşığı bal karıştırılır ve bir seferde tüketilir. Bal ve kınanın da anti bakteriyel özelliği olduğu bilinir ve bağırsak iltihaplarını öldürücü etki sağlar.

–  Dört bardak kadar ılık su içerisine yasemin bitkileri eklenir ve bir süre dinlendirildikten sonra içilir. Yasemin bitkisi de anti mikrobik etki sağlar ve iltihapları zamanla yok eder.

–  Karbonat, anti bakteriyel özellik sağlaması açısından karbonatlı su tüketimi de gerçekleştirilebilir. Mide ve bağırsakların ağrısı da bu yöntemle yatışacaktır.

–  Papatya bitkisi, anti virüs ve anti mikrobik özellikler sağlar. Aynı zamanda sindirim sistemini de yeniden düzenleyecek ve sakinleştirici etki verecektir. Bir bardak kaynar su içerisine papatya konulduktan sonra yarım saat kadar dinlenmesi beklenir. Süzüldükten sonra limon da eklenebilir ve bu şekilde tüketilir. İsterseniz bal da ilave edebilirsiniz.

– Nane içerisinde yer alan mentol sayesinde, birçok sindirim problemi için fayda sağlar. Hem bağırsak iltihaplarının ölmesinde hem de mide problemlerinin yatışmasında etkili olacaktır. Bir bardak kaynar su içerisine istenilen miktarda nane eklendikten sonra, 10-15 dakika bekletilir. Ardından süzüldükten sonra içilir. Kekik de aynı şekilde kullanılırsa, iltihaplar için fayda sağlayacaktır.

– Limon suyu asidik özelliği sayesinde bağırsak iltihaplarının ölmesi için son derece büyük fayda sağlayacaktır. C vitamini içerdiği için de zayıflayan bağışıklık sisteminin yeniden güçlenmesine de etki edecektir. Her gün içilen ılık su içerisine birkaç damla limon suyu eklemek dahi yeterli olacaktır.

–  Zerdeçal de anti mikrobik ve yatıştırıcı faydalar içerir. Eğer düzenli olacak şekilde tüketilirse, sindirim sisteminde oluşan bakterilerin ölmesine de etki edecek ve bağırsak iltihaplanmalarını engelleyecektir.

–  Yoğurt da içerdiği faydalı enzimler sayesinde bağırsaklardaki mikropların yok olmasına yardımcı olacaktır. Yoğurt tüketimini arttırmakla birlikte içerisine kırmızı meyve ekleyerek de yemek iyi gelecektir. Kırmızı meyveler bağışıklık sistemini yeniden güçlendirir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , ,
Eklenme Tarihi: 14 Haziran 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.